Ontdek
een stukje Engeland
in Drenthe
Reserveer een tafel

Impression

‘Scones, sandwiches, quiche and patisseries – ánd tea, of course!’ Toen we na enkele jaren Engeland weer naar Nederland verhuisden, wisten we precies wat we graag wilden: een authentieke, prachtige Engelse tearoom, nét zo Engels als de British tearooms. En met een al even Engelse menukaart…

Op 5 mei 1996 schonken we in het Drentse Zuidwolde onze eerste ‘tea’ – en onze theepotten bleken als snel ‘bottomless’. Tea Time werd in korte tijd een begrip; onze uitgangspunten kwaliteit, originaliteit én gezelligheid brachten ons veel gasten en al evenveel waardering. ‘Wat zou het mooi zijn’, dachten we vaak, ‘wanneer we een bijzondere plek vol historie voor onze tearoom vinden! Dan kunnen onze gasten zich echt even in het oude Engeland wanen…’

En die plek kwam op ons pad. In 1914 bouwde de adellijke familie Van Holthe tot Echten in het eeuwenoude Drentse dorpje Echten een statige villa. Prachtig tegen de bosrand, net naast het al even sfeervolle Huis te Echten. In 2009 werd de villa van ons – en begonnen we aan een grote renovatie: we wilden het huis terugbrengen naar de tijd rond 1914. Met mooie historische bouwmaterialen, met vakmanschap en geduld werd de villa steen voor steen, stap voor stap, in haar oude glorie hersteld.
We kozen voor onze tearoom een inrichting in de Engelse stijl ‘Late Edwardian’. De stijl van oude Engelse landhuizen, van BBC-series én van de film ‘Titanic’…

In 2012 opende Tea Time opnieuw haar gastvrije deuren. Voor de villa ligt het gazon met het grote terras, in de zomer altijd vol bloemen, en rondom staan nog altijd de oude eikenbomen uit de tijd van de Van Holthe tot Echtens. Nu schenken we op deze bijzondere plek vol historie vele, vele ‘bottomless teapots’ en maken we de heerlijkste Engelse lekkernijen. Iedere dag weer knerpt het grind op onze oprijlaan onder de auto’s van bezoekers, zwaait de statige voordeur open en vinden onze gasten hun plek in een van onze kamers of in de serre. En wie even opkijkt van scones en sandwiches, van taartjes en chocola, ziet en voelt in onze villa de historie van toen.

Waar eens de jonkvrouwe Van Holthe tot Echten haar middagthee dronk, verwelkomen wij nu u, ‘with pleasure, with joy’. Welcome in Tea Time, welkom in een stukje Engeland in Drenthe!

Tekst: www.lijnintaal.nl

Have a look!


Visitor's photo's

Ook jouw foto’s op de website?
Stuur jouw foto’s dan onder vermelding van “foto’s website” naar fotos@teatime.nl.

Indien de foto bestanden te groot zijn voor de reguliere mail, adviseren wij gebruik te maken van een gratis online verzenddienst zoals wetransfer.

Plaats alle foto’s gezamenlijk in een map en klik vervolgens met de rechtermuisknop op de map. Kies ervoor om de map te comprimeren. De map wordt een Zip-bestand dat vervolgens eenvoudig en snel via wetransfer.nl verstuurd kan worden.


Back up

Je hoeft niets te missen!

Mis onze Seizoen Specials niet en abonneer je vandaag nog op onze nieuwsbrief

[ Meld je aan en bevestig onze controlemail om de inschrijving definitief te maken ]